17 lipca 2010

Plum Tart



Tarta śliwkowa z bułgarskim serem owczym, tymiankiem i czarnym
pieprzem


Składniki:
Ciasto francuskie
Śliwki
Brązowy cukier
Owczy ser
Tymianek
Grubo zmielony czarny pieprz

Z ciasta francuskiego wytnij prostokąty. Ułóż na nim śliwki pokrojone w plasterki. Oprósz je cukrem i świeżym tymiankiem. Brzegi ciasta posmaruj białkiem jajka. Piecz w temp. 180C do momentu kiedy ciasto zrumieni się. Po upieczeniu posyp serem i pieprzem. Smacznego!!!



Plum tart with bulgarian cheese, thyme and crushed black pepper

Ingredients:
Puff pastry
Plums
Brown sugar
Bulgarian sheep’s milk cheese
Thyme
Crushed black pepper

Cut the pastry into rectangular and place on it sliced plums. Sprinkle with brown sugar and fresh thyme. Sides of pastry cover with egg white. Bake in oven in temperature of 180C until pastry becomes gold and crispy. Once a tart is ready sprinkle it with cheese and crushed black pepper. Bon appétit!

4 komentarze:

  1. jaki owczy ser konkretnie ? bardziej pikantny, dojrzaly czy slodki i swiezy ? wyglada wysmienicie....

    OdpowiedzUsuń
  2. Bułgarski, świeży. Jest słodko-słony. Świeży kozi też będzie fajny.
    Dzięki za komentarze :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Tomeczek, ta tarta wygląda obłędnie!!!

    OdpowiedzUsuń