weekendwkuchni.pl

Strony

  • Strona główna
  • Podróże / Travels
  • BIO
  • Kontakt/ Contact

27 kwietnia 2010

Congchiglioni with arugula, ricotta, truffle oil and chorizo

Autor: Unknown o 11:27 Brak komentarzy:
Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w XUdostępnij w usłudze FacebookUdostępnij w serwisie Pinterest
Etykiety: makarony

Paccheri with arugula, ricotta, truffle oil and chorizo

Autor: Unknown o 11:19 Brak komentarzy:
Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w XUdostępnij w usłudze FacebookUdostępnij w serwisie Pinterest
Etykiety: makarony
Nowsze posty Starsze posty Strona główna
Subskrybuj: Posty (Atom)
free counters

O mnie

Wyświetl mój pełny profil

Popularne posty

  • Million Dollar Tomato Sauce
    Pieczony sos pomidorowy za milion dolarów 4 porcje Składniki: 6 dojrzałych pomidorów 2 średnie cebule 2-3 nieobrane ząbki czosnku 3-4...
  • O SOLE MIO! Gotuj, jedz, śpiewaj... [Cook, eat, sing...]
    Spaghetti Gondoliera 3-4 porcje Składniki: 500g makaronu spaghetti 7-9 łyżek oliwy z oliwek 1 cebula 2 łodygi selera nacioweg...
  • Za kulisami
    Sylwester 2010 Petit Foundee Pizza po polsku Gatecrasher czyli boczek pieczony w karmelu Kurczak z Barbados Barszcz ukraiński Deska ...

foodieblogroll

Etykiety

  • dania główne (35)
  • desery (5)
  • dodatki (11)
  • kanapki (15)
  • makarony (13)
  • mięso (21)
  • owoce morza (5)
  • pizza (4)
  • przystawki (44)
  • sałatki (12)
  • śniadanie (1)
  • wegańskie (6)
  • wegetariańskie (34)
  • wypieki (10)
  • zupy (9)

Moja lista blogów

  • A Feast for the Eyes
    Asian Cucumber Salad - This Asian Cucumber Salad is so light and satisfying as a side dish. The vinaigrette is versatile as well as the garnish. You can give this a Thai, Japan...
    4 dni temu
  • smitten kitchen
    cucumber crunch salad with tofu - Is it too hot to cook? Does the thought of even turning on the microwave feel like it might tip you too close to the surface of the sun? We are long over...
    6 dni temu
  • 101 Cookbooks
    Cherry Smoothie - This cherry smoothie recipe is the result of being elbow deep in cherry season. I've tripled-down on all things red here - cold-brewed hibiscus water (ea...
    4 tygodnie temu
  • Cookin' Canuck
    Paprika Chicken & Corn Salad - This chicken and corn salad is bringing all the Southwest vibes—tender baked chicken, juicy corn, black beans, and crisp greens, all topped with a citrus...
    1 miesiąc temu
  • Akademia Kulinarna - Blog Szefów Kuchni
    Pieczony łosoś ze szparagami w cytrynowym sosie holenderskim – przepis - Spis treści Doskonałe połączenie – pieczony łosoś ze szparagami w sosie holenderskim Pieczony łosoś ze szparagami w sosie holenderskim to klasyczne połącze...
    1 miesiąc temu
  • Na talerzu
    Ciasto z ananasem - *Składniki na biszkopt:* - 6 jajek - 1 szklanka mąki ziemniaczanej - 1/2 szklanki mąki pszennej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 i 1...
    3 miesiące temu
  • Kuchnia nad Atlantykiem
    Pudding z semoliny i mleka kokosowego - Pudding najpierw krótko gotowany, a potem zapiekany, o korzeniach gdzieś w południowej Azji, na co wskazuje użycie mleka kokosowego i semoliny (która jes...
    2 lata temu
  • Minta Eats
    Grillowane szparagi z truskawkami i estragonem - To będzie kolejny odicnek serialu o szparagach. Tym razem – mój ulubiony bohater późnego maja spotyka moje ulubione zioło. Estragon to jedno z moich ulubio...
    3 lata temu
  • Waniliowa Chmurka
    Mazurek z orzechami, bezą i powidłami śliwkowymi - Ten mazurek to prawdziwy bestseller wśród ciast wielkanocnych. Pomiędzy kruchutkim , orzechowym ciastem a bezą skryły się domowe powidła śliwkowe. Nic ...
    3 lata temu
  • kalejdoskop kulinarny
    Wesolych Swiat! Citronelli - wloskie ciasteczka cytrynowe. - To juz ostatni przepis na blogu przed Swietami. Oczywiscie kolejny przepis na ciasteczka :) Kruche, slodko-kwasne wloskie ciasteczka ze skorka cytrynowa ...
    5 lat temu
  • Trufla
    Prezentownik 2019 - książki - Pierwszy tydzień grudnia, zbliża się czas kupowania prezentów pod choinkę, a książki wciąż są najwyżej na mojej liście prezentów idealnych, najwyższa wi...
    5 lat temu
  • Seasaltwithfood
    Deep-Fried Vegetable Spring Rolls (popiah Goreng) - These are deep-fried vegetable spring rolls, also known as Popiah Goreng in Malaysia. They are crispy and delicious. Deep-Fried Vegetable Spring Rolls I...
    6 lat temu
  • Hollow Legs
    Fried Rice with Wild Garlic Kimchi - H-hello? Is this thing on? I'm slightly over-come with nostalgia, logging back in to this. Writing has taken something of a nose-dive since I was seduce...
    6 lat temu
  • Crust&Dust - blog kulinarny
    Czy krowie mleko jest złe? KONKURS - *Podobnie jak pszenica i gluten, mleko zaczyna wzbudzać wiele kontrowersji - bo nie jest tolerowane przez nasz organizm, bo wcale nie zawiera dużo białka, ...
    6 lat temu
  • Closet Cooking
    Cold Brewed Iced Tea - [image: Cold Brewed Iced Tea] Easy peasy, 5 minute, overnight, cold brewed iced tea that's perfect for hot summer days! Cold brewed coffee has been all the...
    6 lat temu
  • pieprz czy wanilia blog kulinarny
    Czekoladowy torcik musowy na piernikowym spodzie - Gdy sierpień macha na pożegnanie, a dzieci już za chwilę odświętnie pomaszerują do szkoły – to jest ten moment, gdy zamykam za sobą drzwi z letnim rozdz...
    7 lat temu
  • Passionate Eater
    So ... A Funny Thing Happened ... - I finally bit the bullet and joined Instagram this year. I am so technologically behind that I missed out on the usernames "passionateeater" and "passionat...
    7 lat temu
  • jaki-taki
    - Camping by the Lake, acrylic on mdf board Shortlisted for the Royal Academy of Art's Summer Exhibition 2017
    8 lat temu
  • pretty pleasure.
    zmiany - znowu?! - Dziś wracam do "wnętrzarskich korzeni". Zanim pojawili się Chłopcy i zmieniło się moje życie to właśnie takich postów było tu najwięcej - zdjęcia naszego m...
    8 lat temu
  • przypraw mnie
    O diecie, poście i Wielkim Poście I Koktajl z młodym jęczmieniem I - Kościół zanurzony w mroku, zbiegiem czasu kolejne stacje zostają podświetlane, wierni dość smętnie śpiewają *któryś za nas cierpiał rany, Jezu Chryste zm...
    8 lat temu
  • addio pomidory
    Cytrynowe, serowe minipączki z kardamonem. - Kochani! Kilka dni temu Addio skończyło 7 lat. Całkiem fajny jubileusz, prawda? Jedni idą w tym wieku do szkoły, ja postanowiłam wygląd Addio odświeżyć ...
    8 lat temu
  • ZMYSŁY W KUCHNI
    Pożywny wege lunch - sałatka ze szpinaku, sera halloumi i batatów - To na dziś szybka propozycja na lunch, czy lekki obiad/kolację, mieliśmy to dosłownie wczoraj, a że dar boży padł na twarz bardzo wcześnie po aktywnym dn...
    9 lat temu
  • Stoliczku, nakryj się!
    Kruche, ze śliwkami i z rumem - *To dla dorosłych!* Ileż to razy dziecko słyszało to przy stole, ileż to razy gapiąc się z innymi dziećmi na wystawy dziecko samo powtarzało: *To dla doro...
    9 lat temu
  • ..asieja ♥
    niedźwiedzie w ostatni dzień roku - od czasu do czasu każdemu zdarzy się jakiś sentymentalny gniot. można się wzbraniać, odsuwać od siebie każdą uporczywą myśl o podsumowaniach, planach, wy...
    9 lat temu
  • Na Grabinie
    Świątecznej krzątaniny czas :) - *Pięć dni do Wigilii to już dobry czas na kilka kuchennych przygotowań. W moim kalendarzu plan na ten weekend jest następujący: * **dziś nastawiłam zakw...
    9 lat temu
  • Around the kitchen table...
    Do zobaczenia! - Drodzy Czytelnicy, Jest mi bardzo ciężko i smutno, gdy to piszę, ale muszę przestać oszukiwać siebie i przede wszystkim Was. Dzisiaj oficjalnie zawieszam ...
    9 lat temu
  • kuchnia pod wulkanem
    Danubio, czyli drozdzowe buchty ze slonym nadzieniem - *Danubio* - Dunaj. *Danubio*, nazywany rowniez *torta a pizzico* (tort do uszczypywania), jest tradycyjnym neapolitanskim wypiekiem. Bardzo czesto podaw...
    9 lat temu
  • Mildred's Vegetarian Recipes
    Puy lentil salad - Another great recipe from our cook book to keep you busy over the bank holiday weekend, perfect for a bank holiday Sunday BBQ (weather permitting). Enjoy...
    9 lat temu
  • eat after reading
    Umarł blog niech żyje blog! - Jak nietrudno zauważyć blog umarł śmiercią naturalną lub jak kto woli zawiesił działalność na czas bliżej nieokreślony. Powód jest bardzo prosty, jestem b...
    9 lat temu
  • Kuchnia Agaty
    Новые машины из The Crew представили в действии - Компания Ubisoft решила, что лучше один раз увидеть, чем сто раз услышать. Представленный ниже видеоролик все дополнительные машины к сетевой гонке. Первы...
    10 lat temu
  • Na kruchym spodzie
    A co do pudełka? Słone ciasto z różnościami - Nie stanęłam jak dotąd przed problemem jak wykarmić niejadka. I patrząc na błysk w oku pędraka na widok produktów spożywczych, nic nie wskazuje na to, ż...
    10 lat temu
  • White Plate
    Zupa z kukurydzy, ziemniaków i jabłek - Jeszcze wczoraj były upały, a ja zamykałam w domu okna przed żarem. Dziś przez te same okna nad ranem wpada chłód, a ja budzę się z chrypką. Wielkimi kr...
    10 lat temu
  • Ooh, Look...
    London Eats more: Christopher's Grill - I have a List of things to Do and Places to Visit in London. It has hot restaurants, cool shopping districts, hip markets, top shows and events. But it a...
    10 lat temu
  • Frosted!
    Lemon Cupcakes with Lemon Curd Filling and Fresh Raspberry Buttercream - Nothing says summer to me more than citrus and fresh berries. My favorite combination being lemon and raspberries or lime and raspberries. I absolutely...
    10 lat temu
  • Sushi Zushi
    NOWE DANIA - *Jednym z nowych dań w naszym menu jest: * *Sake teriyaki – łosoś marynowany w sosie teriyaki **podawany z konfiturą z fenkuła i * *duszoną kapustą Bok Cho...
    11 lat temu
  • Tasty Colours
    Polish Farmer's Cheeses: New Trend and Quality - *Krakó Slow Wine* is a wine bar and wine shop which opened a couple of months ago in the ex-industrial part of Kraków called *Zabłocie.* The area, wher...
    11 lat temu
  • Pracownia Wypieków
    Precle - Przepis na PRECLE
    11 lat temu
  • Japońska Kuchnia Karoliny
    Kurczak z kapustą w aromatycznym sosie - 鶏胸肉とキャベツ炒め Sezon na młodą kapustę w pełni, więc grzechem byłoby tego nie wykorzystać. Ja postanowiłam usmażyć kapustę z kurczakiem. Brzmi mało ciekawie, al...
    11 lat temu
  • Food Haven czyli Przystanek Jedzenie
    ... - Śnieg. Herbata. Świeczka. Odkładam przeczytaną książkę, wyłączam światło i wsłuchuję się w swoje myśli.
    12 lat temu
  • weekend w kuchni
    Million Dollar Tomato Sauce - *Pieczony sos pomidorowy za milion dolarów* *4 porcje* Składniki: 6 dojrzałych pomidorów 2 średnie cebule 2-3 nieobrane ząbki czosnku 3-4 łyżki oliwy z oliw...
    12 lat temu
  • Lawendowy Dom..od kuchni
    Dzień Dziecka? Przez cały rok! Wielka przeprowadzka. - W ten szczególny dzień chcę Was, Drodzy Czytelnicy serdecznie zaprosić do nowego/starego Lawendowego Domu. Czuję się jak po wielkiej przeprowadzce. Jeszcze...
    13 lat temu
  • Kitchen Unplugged
    Sushi Roll Easter Baskets - [image: sushi] Sushi is not only delicious, but healthy, low in fat, high in fiber from fresh vegetables and rich in minerals from seaweeds. My 11 year-ol...
    13 lat temu
  • crispywaffle
    Classic boiled-milk frosting - My go-to frosting is usually Swiss meringue buttercream. (You can find evidence of it here and here.) I dislike American buttercream, which is the typical ...
    13 lat temu
  • The Food Fluffer
    That's My Chicken! - It is pretty big, so I am thinking that you might have seen "my chicken". The one used in print ads, tv commercials and large billboards for the Food Netw...
    13 lat temu
  • Cooking Empire
    Na jagody...Malinowo-jagodowe-czekoladowe tartaletki - "Po co szukać jagód w lesie, skoro można iść na rynek i kupić??" Takie stwierdzenie słyszałem w swoim życiu nie raz.. Efekt? Nigdy w życiu nie byłem 'na ...
    13 lat temu
  • Kuchnia Szczęścia
    Pożegnanie na gorąco. - Ponieważ Durszlak przestał już działać, nie ma sensu czekać na aktualizację, by mój nowy kątek pojawiał się w jego widgecie. Dlatego w najbliższym czasie Ku...
    14 lat temu
  • My best food
    Kasztanki... czyli kandyzowane kasztany;) - Dzis pograze sie pewnie zupelnie ;) Bo jesli upieczenie do zdjecia kakaowego chleba, ktory robi sie raz dwa, wcale nie wydaje mi sie takim szelenstwem, t...
    14 lat temu
  • seven spoons recipes
    - Hello! If you are following this page (seven spoons recipes), I just wanted to let you know that I've moved this section on my new site. You can find it at...
    15 lat temu
  • PALCE LIZAC !
    Nieformalna kolacja al fresco - Nieformalne spotkania z przyjaciolmi naleza do czystych przyjemnosci, zwlaszcza ze zwykle odbywaja sie one w ogrodzie i ... co wazniejsze, moj maz zamienia...
    17 lat temu
  • ::Mój kuchenny Świat::
    -
  • Tracey's Culinary Adventures
    -
  • The Good Mood Food Blog- Donal Skehan
    -
  • Kuba pichci
    -
  • Wybieramy Blog Roku 2010
    -
  • 5 Star Foodie Culinary Adventures
    -
  • cafe fusion
    -
  • peggykombinera
    -
  • Food around me
    -

Obserwatorzy

Archiwum bloga

  • ►  2012 (8)
    • ►  listopada (1)
      • ►  lis 06 (1)
    • ►  kwietnia (2)
      • ►  kwi 24 (1)
      • ►  kwi 06 (1)
    • ►  marca (2)
      • ►  mar 26 (1)
      • ►  mar 06 (1)
    • ►  stycznia (3)
      • ►  sty 31 (1)
      • ►  sty 25 (1)
      • ►  sty 09 (1)
  • ►  2011 (20)
    • ►  grudnia (2)
      • ►  gru 11 (1)
      • ►  gru 05 (1)
    • ►  listopada (2)
      • ►  lis 29 (1)
      • ►  lis 20 (1)
    • ►  października (1)
      • ►  paź 11 (1)
    • ►  września (1)
      • ►  wrz 25 (1)
    • ►  sierpnia (1)
      • ►  sie 13 (1)
    • ►  lipca (3)
      • ►  lip 24 (1)
      • ►  lip 10 (1)
      • ►  lip 03 (1)
    • ►  czerwca (1)
      • ►  cze 15 (1)
    • ►  maja (2)
      • ►  maj 29 (1)
      • ►  maj 07 (1)
    • ►  kwietnia (2)
      • ►  kwi 23 (1)
      • ►  kwi 11 (1)
    • ►  marca (1)
      • ►  mar 21 (1)
    • ►  lutego (1)
      • ►  lut 09 (1)
    • ►  stycznia (3)
      • ►  sty 16 (1)
      • ►  sty 09 (1)
      • ►  sty 02 (1)
  • ▼  2010 (88)
    • ►  grudnia (6)
      • ►  gru 30 (1)
      • ►  gru 19 (1)
      • ►  gru 13 (1)
      • ►  gru 09 (1)
      • ►  gru 05 (1)
      • ►  gru 02 (1)
    • ►  listopada (6)
      • ►  lis 29 (1)
      • ►  lis 21 (1)
      • ►  lis 13 (1)
      • ►  lis 07 (2)
      • ►  lis 01 (1)
    • ►  października (2)
      • ►  paź 27 (1)
      • ►  paź 24 (1)
    • ►  września (2)
      • ►  wrz 30 (1)
      • ►  wrz 27 (1)
    • ►  sierpnia (3)
      • ►  sie 23 (1)
      • ►  sie 17 (1)
      • ►  sie 10 (1)
    • ►  lipca (6)
      • ►  lip 21 (2)
      • ►  lip 18 (3)
      • ►  lip 17 (1)
    • ►  czerwca (10)
      • ►  cze 28 (1)
      • ►  cze 26 (2)
      • ►  cze 22 (1)
      • ►  cze 16 (1)
      • ►  cze 15 (2)
      • ►  cze 08 (1)
      • ►  cze 07 (1)
      • ►  cze 04 (1)
    • ►  maja (19)
      • ►  maj 30 (2)
      • ►  maj 23 (3)
      • ►  maj 22 (1)
      • ►  maj 21 (1)
      • ►  maj 15 (2)
      • ►  maj 13 (1)
      • ►  maj 12 (2)
      • ►  maj 09 (1)
      • ►  maj 08 (1)
      • ►  maj 03 (4)
      • ►  maj 01 (1)
    • ▼  kwietnia (15)
      • ►  kwi 28 (2)
      • ▼  kwi 27 (2)
        • Congchiglioni with arugula, ricotta, truffle oil a...
        • Paccheri with arugula, ricotta, truffle oil and ch...
      • ►  kwi 24 (3)
      • ►  kwi 23 (2)
      • ►  kwi 18 (1)
      • ►  kwi 17 (2)
      • ►  kwi 16 (1)
      • ►  kwi 10 (2)
    • ►  marca (11)
      • ►  mar 28 (3)
      • ►  mar 27 (1)
      • ►  mar 25 (2)
      • ►  mar 21 (3)
      • ►  mar 06 (1)
      • ►  mar 01 (1)
    • ►  lutego (8)
      • ►  lut 28 (1)
      • ►  lut 27 (1)
      • ►  lut 23 (1)
      • ►  lut 20 (1)
      • ►  lut 19 (1)
      • ►  lut 17 (1)
      • ►  lut 16 (1)
      • ►  lut 15 (1)
© COPYRIGHT Prawa autorskie zastrzeżone. Treść bloga jest moją własnością.. Motyw Prosty. Obsługiwane przez usługę Blogger.