26 czerwca 2010
My Favourite Caesar
Tomasz' Caesars Salad
Ingredients:
Romaine Lettuce
Grilled Chicken Breast
Chanterelle Mushrooms
Pecorino Romano Cheese
Caesars Dressing
Ingredients:
2 egg yolks
1 tbsp vinegar
1 tbsp grated Pecorino
5 tbsp olive oil
1 garlic clove
Pinch of nutmeg
Black pepper
Salt
Beat egg yolks in a water both. Add Pecorino, spices, vinegar and beat it energetically slowly adding olive oil. The sauce is not the easiest one or saying it differently I am not the master.
Pour the sauce all over lettuce, sliced chicken, sautéed mushrooms and decorated generously with shaved Pecorino. Bon appétit!
Mój ulubiony Cezar
Sałata rzymska
Grillowana pierś kurczaka
Kurki
Ser Pecorino Romano
Sos Cezara:
2 żółtka
1 łyżka potartego Pecorino
1 łyżka octu
5 łyżek oliwy z oliwek
Ząbek czosnku
Szczypta gałki muszkatołowej
Pieprz
Sól
Żółtka jaj ubij w kąpieli wodnej. Dodaj ocet, czosnek, przyprawy, ser i mieszaj energicznie powoli dolewając oliwę. Sos jest pyszny, ale przyznam, że czasami mam problemy z jego przygotowaniem. Tym razem udało się. Sosem polej sałatę, pokrojonego kurczaka, usmażone na oliwie kurki. Całość udekoruj płatkami Pecorino. Mniam Mniam!
Around the World via Slovakia Greece Korea
Smazeny Syr with Kimchi and Tzatziki
Smazeny Syr
Ingredients:
3 Thick slices of Gouda Cheese
Bread crumbs
2 Eggs
Oil
Kimchi
Ingredients:
1 Sachet of ready Kimchi marinate
2 tbsp Tomato puree
2tbsp Oil
4 tbsp Water
1 Cabbage
Tzatziki
Ingredients:
2 Medium cucumbers
1 cup Greek yoghurt
Dill
Salt
Add Kimchi paste into boiling water with tomato puree and oil. Bring it to boiling and keep it on fire for about 5 minutes. Slice thinly cabbage and mix it with Kimchi marinate. Cool it down in frigde.
Slice cucumbers and mix them with yohurt. Add chopped dill and salt.
Cheese slices cover in beaten eggs and breadcrumbs. Deep fry them in hot oil. Fried cheese serve with Kimchi and tzatzaki.
The dish is a great combination of creamy and salty cheese, spicy and crunchy cabbage and also refreshing tzatziki. Must try! Bon appétit!
Smazeny Syr z Kimchi i Tzatziki
Smazeny Syr
Składniki:
3 grube plastry sera Gouda
Bułka tarta
2 jajka
Olej
Kimchi
Składniki:
1 saszetka gotowej marynaty Kimchi
2 łyżki przecieru pomidorowego
2 łyżki oleju
4 łyżki wody
1 kapusta
Tzatziki
Składniki:
2 średnie ogórki
1 kubek greckiego jogurtu
Koper
Sól
Dodaj Kimchi do gotującej się wody z puree z pomidorów i olejem. Doprowadź ją do wrzenia i pozostaw na ogniu przez około 5 minut. Pokrój kapustę i wymieszaj z marynatą Kimchi marynaty. Schłódź w lodówce.
Ogórki pokrój i wymieszać z jogurtem. Dodaj posiekany koperek i sól.
Plastry sera obtocz w jajku i bułce tartej. Smaż je na gorącym oleju. Smażony ser podawaj Kimchi oraz tzatzaki.
Danie jest doskonałym połączeniem kremowego i słonego sera z ostrą kapustą i odświeżającymi tzatzikami. Koniecznie spróbuj! Smacznego!
Subskrybuj:
Posty (Atom)