Składniki:
· Ciabatta
· Filet z kurczaka
· Awokado
Marynata do mięsa:
- · Sos sojowy
- · Kmin rzymski
- · Pieprz Cayenne
- · Papryka słodka
- · Ocet ryżowy
- · Oliwa
- · Czarny pieprz
- · Estragon
- · Bazylia
Pasta z groszku:
- · Groszek zielony (mrożony)
- Sos miętowy (koniecznie)
- · Twardy ser
- · Czosnek
- · Oliwa
- · Sok z cytryny
- · Gałka muszkatołowa
- · Sól
- · Pieprz
Wszystkie składniki marynaty połączyłem i włożyłem do niej filety z kurczaka. Im dłużej marynujemy, tym lepiej (najlepiej całą noc).
Groszek ugotowałem, i rozgniotłem widelcem wraz z resztą składników.
Sos miętowy kupiłem gotowy, ale wystarczy zmiksować liście mięty z octem i cukrem.
Kurczaka grillowałem na patelni grillowej.
Ciabattę skropiłem oliwą i podgrzałem w piekarniku.
Jedną połówkę posmarowałem groszkiem, ułożyłem plastry awokado i kurczaka.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz