23 kwietnia 2010
#9 - I must be LOCCO
Koktajl Guacamole z krewetkami panierowanymi w krakersach
Koktajl
Składniki:
Awokado
Zsiadłe mleko
Kolendra
Limonka
Oliwa
Cukier trzcinowy
Tabasco
Sól
Krewetki
Składniki:
Krewetki
Jajko
Piwo jasne
Mąka
Krakersy
Olej
Patyczki do szaszłyków
Tortilla
Na samym początku zmiksowałem liście kolendry z oliwą, otartą skórką i sokiem z limonki.
Następnie obrane awokado zmiksowałem ze zsiadłym mlekiem, tabasco, cukrem, solą, sokiem z limonki i sosem z kolendry.
Jajko, piwo i mąkę wymieszałem na gęstą masę.
Krakersy bardzo drobno zmieliłem.
Na grillu ułożyłem tortille pocięte w długie paski.
Krewetki nabijałem na patyczki (wzdłuż), maczałem w cieście i obtaczałem w krakersach. Smażyłem na głębokim tłuszczu.
Do kieliszków nalałem koktajl, ułożyłem krewetki, przyozdobiłem zrumienioną tortillą.
Efekt?!
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Locco Deser ?
OdpowiedzUsuńWyczad po prostu..
deser? ja też wolę big tasty :)
OdpowiedzUsuńZdjecie sugeruje deser..
OdpowiedzUsuńmimo szczerej pogardy dla fastfoodu, bigtasty jest ok, tylko troche duuuży..
Tomaszu - ale Twoje kulinarne dzieła to przecież zupełnie inna półka...