23 kwietnia 2010

#9 - I must be LOCCO



Koktajl Guacamole z krewetkami panierowanymi w krakersach

Koktajl

Składniki:

Awokado
Zsiadłe mleko
Kolendra
Limonka
Oliwa
Cukier trzcinowy
Tabasco
Sól

Krewetki

Składniki:

Krewetki
Jajko
Piwo jasne
Mąka
Krakersy
Olej
Patyczki do szaszłyków

Tortilla

Na samym początku zmiksowałem liście kolendry z oliwą, otartą skórką i sokiem z limonki.
Następnie obrane awokado zmiksowałem ze zsiadłym mlekiem, tabasco, cukrem, solą, sokiem z limonki i sosem z kolendry.
Jajko, piwo i mąkę wymieszałem na gęstą masę.
Krakersy bardzo drobno zmieliłem.
Na grillu ułożyłem tortille pocięte w długie paski.
Krewetki nabijałem na patyczki (wzdłuż), maczałem w cieście i obtaczałem w krakersach. Smażyłem na głębokim tłuszczu.
Do kieliszków nalałem koktajl, ułożyłem krewetki, przyozdobiłem zrumienioną tortillą.
Efekt?!
Smacznego!

3 komentarze:

  1. Locco Deser ?
    Wyczad po prostu..

    OdpowiedzUsuń
  2. deser? ja też wolę big tasty :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Zdjecie sugeruje deser..
    mimo szczerej pogardy dla fastfoodu, bigtasty jest ok, tylko troche duuuży..
    Tomaszu - ale Twoje kulinarne dzieła to przecież zupełnie inna półka...

    OdpowiedzUsuń