23 kwietnia 2010
#9 - I must be LOCCO
Burger wołowy z krewetkami, guacamole i keczupem bananowym
Burger
Składniki:
Mielona polędwica wołowa
Krewetki
Tequila
Sos z kolendry
Tabasco
Pieprz czarny
Kminek
Kmin
Kardamon
Bułka
Masło
Pomidor
Cebula czerwona
Rukola
Cheddar
Guacamole
Keczup bananowy (chutney z mango i bananów, Kuchnie Świata, lub inny dowolny)
Mięso mielone wymieszałem z pokrojonymi na dość duże kawałki krewetkami, odrobiną tequili, sosem i przyprawami. Uformowałem burgery.
Połówki bułek posmarowałem masłem i wstawiłem do piekarnika, aby rozpuścić masło i lekko je zrumienić.
Pomidory, cebulę i ser pokroiłem w plastry.
Na rozgrzany grill kładłem burgery i smażyłem przez ok. 4 min. z każdej strony.
Pod sam koniec smażenia na każdym burgerze położyłem plaster sera, aby go roztopić.
Na jednej połówce zrumienionej bułki rozsmarowałem guacamole, a na drugiej keczup.
Ułożyłem warstwami wszystkie składniki… Z resztą, przecież wiecie…
Smacznego!
Let’s get LOCCO!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz