26 czerwca 2010
Around the World via Slovakia Greece Korea
Smazeny Syr with Kimchi and Tzatziki
Smazeny Syr
Ingredients:
3 Thick slices of Gouda Cheese
Bread crumbs
2 Eggs
Oil
Kimchi
Ingredients:
1 Sachet of ready Kimchi marinate
2 tbsp Tomato puree
2tbsp Oil
4 tbsp Water
1 Cabbage
Tzatziki
Ingredients:
2 Medium cucumbers
1 cup Greek yoghurt
Dill
Salt
Add Kimchi paste into boiling water with tomato puree and oil. Bring it to boiling and keep it on fire for about 5 minutes. Slice thinly cabbage and mix it with Kimchi marinate. Cool it down in frigde.
Slice cucumbers and mix them with yohurt. Add chopped dill and salt.
Cheese slices cover in beaten eggs and breadcrumbs. Deep fry them in hot oil. Fried cheese serve with Kimchi and tzatzaki.
The dish is a great combination of creamy and salty cheese, spicy and crunchy cabbage and also refreshing tzatziki. Must try! Bon appétit!
Smazeny Syr z Kimchi i Tzatziki
Smazeny Syr
Składniki:
3 grube plastry sera Gouda
Bułka tarta
2 jajka
Olej
Kimchi
Składniki:
1 saszetka gotowej marynaty Kimchi
2 łyżki przecieru pomidorowego
2 łyżki oleju
4 łyżki wody
1 kapusta
Tzatziki
Składniki:
2 średnie ogórki
1 kubek greckiego jogurtu
Koper
Sól
Dodaj Kimchi do gotującej się wody z puree z pomidorów i olejem. Doprowadź ją do wrzenia i pozostaw na ogniu przez około 5 minut. Pokrój kapustę i wymieszaj z marynatą Kimchi marynaty. Schłódź w lodówce.
Ogórki pokrój i wymieszać z jogurtem. Dodaj posiekany koperek i sól.
Plastry sera obtocz w jajku i bułce tartej. Smaż je na gorącym oleju. Smażony ser podawaj Kimchi oraz tzatzaki.
Danie jest doskonałym połączeniem kremowego i słonego sera z ostrą kapustą i odświeżającymi tzatzikami. Koniecznie spróbuj! Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
prezentuje sie super, ale do tego typu polaczen nie jestem przekonana...za daleko kulturowo, tu kimchi, tam tzatziki, smazony syr....trzy tradycje w jednym daniu to chyba nie dla mnie...pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń