18 lipca 2010

Sautted Saffron Chantarelle Mushrooms



Sautted Saffron Chantarelle Mushrooms

Ingredients:
Chantarelle Mushrooms
Cashews
Garlic
Shallots
Saffron
Olive oil
Salt

Wash the mushrooms. Chop one garlic clove and shallots and into heated olive oil. Add a pinch of saffron and fry for 1 minute. Now add the mushrooms and stir together for about 10-15 minutes until they soften and become tender. Crushe cashews and add them into fryin pan. Season with salt. It is a great accompaniment to every pasta or salad. Bon appétit!




Smażone Kurki z Szafranem

Składniki:
Kurki
Czosnek
Szalotki
Szafran
Orzechy nerkowca
Oliwa z oliwek
Sól

Umyj kurki. Na rozgrzanej oliwie podsmaż posiekany czosnek i szalotki. Dodaj grzyby i szafran. Smaż razem przez ok. 10-15 min. do momentu, aż grzyby zmiękną. Dodaj zmiażdżone orzeszki i przypraw solą. Tak przygotowane kurki są doskonałym dodatkiem do każdego makaronu lub sałaty. Smacznego!

3 komentarze:

  1. Tomku, to wydanie kurek testowałam.
    wyszło genialnie!
    wykorzystałam je jako nadzienie omletów.

    btw - mieliśmy się spotkać na weselu Agi...

    ściskam!

    OdpowiedzUsuń
  2. Chyba zmienię nicka na ILovekurki:))
    Co zerknę na to zdjęcie to czuję jak mi ślinianki pracują :))

    OdpowiedzUsuń