18 lipca 2010
Sautted Saffron Chantarelle Mushrooms
Sautted Saffron Chantarelle Mushrooms
Ingredients:
Chantarelle Mushrooms
Cashews
Garlic
Shallots
Saffron
Olive oil
Salt
Wash the mushrooms. Chop one garlic clove and shallots and into heated olive oil. Add a pinch of saffron and fry for 1 minute. Now add the mushrooms and stir together for about 10-15 minutes until they soften and become tender. Crushe cashews and add them into fryin pan. Season with salt. It is a great accompaniment to every pasta or salad. Bon appétit!
Smażone Kurki z Szafranem
Składniki:
Kurki
Czosnek
Szalotki
Szafran
Orzechy nerkowca
Oliwa z oliwek
Sól
Umyj kurki. Na rozgrzanej oliwie podsmaż posiekany czosnek i szalotki. Dodaj grzyby i szafran. Smaż razem przez ok. 10-15 min. do momentu, aż grzyby zmiękną. Dodaj zmiażdżone orzeszki i przypraw solą. Tak przygotowane kurki są doskonałym dodatkiem do każdego makaronu lub sałaty. Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
oj, na pewno sa. zapisuje.
OdpowiedzUsuńTomku, to wydanie kurek testowałam.
OdpowiedzUsuńwyszło genialnie!
wykorzystałam je jako nadzienie omletów.
btw - mieliśmy się spotkać na weselu Agi...
ściskam!
Chyba zmienię nicka na ILovekurki:))
OdpowiedzUsuńCo zerknę na to zdjęcie to czuję jak mi ślinianki pracują :))