18 lipca 2010

Baked Fusoli Pasta



Baked Fusoli Pasta

Ingredients:
250g Fusoli Pasta
1 Can of Chopped Tomatoes
½ Cup of Tomato Puree
½ Cup of Water
5 tbsp of Olive Oil
3 tbsp Cream
1 Onion
1 Garlic Clove
1 tbsp Brown Sugar
Dried Basil
Dried Thyme
Dried Chili Peppers
Black Pepper
2 Carrots
1 Courgette
Grated Oscypek Cheese
Fresh Basil

Mix together tomatoes, puree, water, olive oil, cream, chopped onion, garlic and spices. Carrots and courgette cut into julienne. In a baking try mix pasta, courgette and carrots. Pour the tomato sauce into the try. Pasta and vegetables must be covered with liquid. Cover the tray with aluminum foil and bake in an oven preheated to 200C for about 20 min. After that time remove the foil and cover pasta with grated oscypek cheese. Bake for another 15 minutes until chesse is melted and gold. Bon appétit!



Pieczony Makaron Fusoli

Składniki:
250g Makaronu Fusoli
1 Puszka Krojonych Pomidorów
½ szklanki Puree Pomidorowego
½ szklanki Wody
5 łyżek Oliwy z Oliwek
3 łyżek Śmietany
1 Cebula
1 ząbek Czosnku
1 łyżka Brązowego Cukru
Suszona Bazylia
Suszony Tymianek
Suszone Papryczki Chilli
Pieprz Czarny
2 Marchewki
1 Kabaczek
Oscypek
Świeża Bazylia

Wymieszaj razem pomidory, puree, wodę, oliwę, śmietanę, posiekaną cebulę, czosnek i przyprawy. Marchew i kabaczki pokrój w słupki i wymieszaj razem z makaronu. W foremce do pieczenia umieść makaron z warzywami i zalej sosem tak, aby płyn całkowicie przykrył wszystkie składniki. Foremkę przykryj folią aluminiową i piecz w piekarniku rozgrzanym to temp. 200C przez ok. 20 min. Po tym czasie zdejmij folię, makaron posyp potartym oscypkiem i piecz przez kolejne 15 min. do momentu, aż ser roztopi się i zarumieni. Udekoruj świeżą bazylią. Smacznego!

2 komentarze: