21 lipca 2010
Gooseberry&Whitecurrant Salsa
Gooseberry&Whitecurrant Salsa
Ingredients:
1 cup Gooseberries
1 cup Whitecurrants
1 Shallot
Generous splash of olive oil
Few drops of Tabasco
1 teaspoon of maple syrup
Salt
Chive
Wash fruits and half gooseberries. Mix all together all ingredients. This salsa is a great condiment to all bbq meats. It is zingy and refreshing. Bon appétit!
Salsa z Agrestu i Porzeczek
Składniki:
1 szklanka Agrestu
1 szklanka Porzeczek
1 Szalotka
Spora ilość oliwy z oliwek
Kilka kropel Tabasco
1 łyżeczka syropu klonowego
Sól
Szczypiorek
Umyj owoce. Agrest przekrój na połówki. Wymieszaj razem wszystkie składniki. Salsa doskonale smakuje jako dodatek do mięs z grilla. Ma cierpki i odświeżający smak. Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
szczypiorek, szalotka.. i owoce. zaskakujące.
OdpowiedzUsuńAsieju, tak, może wydać się zaskakujące, ale obiecuję, bardzo smaczne i bardzo letnie :)
OdpowiedzUsuńciekawie i bardzo intrygująco :)
OdpowiedzUsuń