21 lipca 2010

Gooseberry&Whitecurrant Salsa



Gooseberry&Whitecurrant Salsa

Ingredients:
1 cup Gooseberries
1 cup Whitecurrants
1 Shallot
Generous splash of olive oil
Few drops of Tabasco
1 teaspoon of maple syrup
Salt
Chive

Wash fruits and half gooseberries. Mix all together all ingredients. This salsa is a great condiment to all bbq meats. It is zingy and refreshing. Bon appétit!



Salsa z Agrestu i Porzeczek

Składniki:
1 szklanka Agrestu
1 szklanka Porzeczek
1 Szalotka
Spora ilość oliwy z oliwek
Kilka kropel Tabasco
1 łyżeczka syropu klonowego
Sól
Szczypiorek

Umyj owoce. Agrest przekrój na połówki. Wymieszaj razem wszystkie składniki. Salsa doskonale smakuje jako dodatek do mięs z grilla. Ma cierpki i odświeżający smak. Smacznego!

3 komentarze:

  1. szczypiorek, szalotka.. i owoce. zaskakujące.

    OdpowiedzUsuń
  2. Asieju, tak, może wydać się zaskakujące, ale obiecuję, bardzo smaczne i bardzo letnie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. ciekawie i bardzo intrygująco :)

    OdpowiedzUsuń