17 lipca 2010
Plum Tart
Tarta śliwkowa z bułgarskim serem owczym, tymiankiem i czarnym
pieprzem
Składniki:
Ciasto francuskie
Śliwki
Brązowy cukier
Owczy ser
Tymianek
Grubo zmielony czarny pieprz
Z ciasta francuskiego wytnij prostokąty. Ułóż na nim śliwki pokrojone w plasterki. Oprósz je cukrem i świeżym tymiankiem. Brzegi ciasta posmaruj białkiem jajka. Piecz w temp. 180C do momentu kiedy ciasto zrumieni się. Po upieczeniu posyp serem i pieprzem. Smacznego!!!
Plum tart with bulgarian cheese, thyme and crushed black pepper
Ingredients:
Puff pastry
Plums
Brown sugar
Bulgarian sheep’s milk cheese
Thyme
Crushed black pepper
Cut the pastry into rectangular and place on it sliced plums. Sprinkle with brown sugar and fresh thyme. Sides of pastry cover with egg white. Bake in oven in temperature of 180C until pastry becomes gold and crispy. Once a tart is ready sprinkle it with cheese and crushed black pepper. Bon appétit!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
mmm brzmi pysznie!
OdpowiedzUsuńjaki owczy ser konkretnie ? bardziej pikantny, dojrzaly czy slodki i swiezy ? wyglada wysmienicie....
OdpowiedzUsuńBułgarski, świeży. Jest słodko-słony. Świeży kozi też będzie fajny.
OdpowiedzUsuńDzięki za komentarze :)
Tomeczek, ta tarta wygląda obłędnie!!!
OdpowiedzUsuń