26 czerwca 2010

Around the World via Slovakia Greece Korea




Smazeny Syr with Kimchi and Tzatziki

Smazeny Syr
Ingredients:
3 Thick slices of Gouda Cheese
Bread crumbs
2 Eggs
Oil

Kimchi
Ingredients:
1 Sachet of ready Kimchi marinate
2 tbsp Tomato puree
2tbsp Oil
4 tbsp Water
1 Cabbage

Tzatziki
Ingredients:
2 Medium cucumbers
1 cup Greek yoghurt
Dill
Salt

Add Kimchi paste into boiling water with tomato puree and oil. Bring it to boiling and keep it on fire for about 5 minutes. Slice thinly cabbage and mix it with Kimchi marinate. Cool it down in frigde.
Slice cucumbers and mix them with yohurt. Add chopped dill and salt.
Cheese slices cover in beaten eggs and breadcrumbs. Deep fry them in hot oil. Fried cheese serve with Kimchi and tzatzaki.
The dish is a great combination of creamy and salty cheese, spicy and crunchy cabbage and also refreshing tzatziki. Must try! Bon appétit!

Smazeny Syr z Kimchi i Tzatziki

Smazeny Syr
Składniki:
3 grube plastry sera Gouda
Bułka tarta
2 jajka
Olej

Kimchi
Składniki:
1 saszetka gotowej marynaty Kimchi
2 łyżki przecieru pomidorowego
2 łyżki oleju
4 łyżki wody
1 kapusta

Tzatziki
Składniki:
2 średnie ogórki
1 kubek greckiego jogurtu
Koper
Sól

Dodaj Kimchi do gotującej się wody z puree z pomidorów i olejem. Doprowadź ją do wrzenia i pozostaw na ogniu przez około 5 minut. Pokrój kapustę i wymieszaj z marynatą Kimchi marynaty. Schłódź w lodówce.
Ogórki pokrój i wymieszać z jogurtem. Dodaj posiekany koperek i sól.
Plastry sera obtocz w jajku i bułce tartej. Smaż je na gorącym oleju. Smażony ser podawaj Kimchi oraz tzatzaki.
Danie jest doskonałym połączeniem kremowego i słonego sera z ostrą kapustą i odświeżającymi tzatzikami. Koniecznie spróbuj! Smacznego!

1 komentarz:

  1. prezentuje sie super, ale do tego typu polaczen nie jestem przekonana...za daleko kulturowo, tu kimchi, tam tzatziki, smazony syr....trzy tradycje w jednym daniu to chyba nie dla mnie...pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń