18 lipca 2010

Baked Fusoli Pasta



Baked Fusoli Pasta

Ingredients:
250g Fusoli Pasta
1 Can of Chopped Tomatoes
½ Cup of Tomato Puree
½ Cup of Water
5 tbsp of Olive Oil
3 tbsp Cream
1 Onion
1 Garlic Clove
1 tbsp Brown Sugar
Dried Basil
Dried Thyme
Dried Chili Peppers
Black Pepper
2 Carrots
1 Courgette
Grated Oscypek Cheese
Fresh Basil

Mix together tomatoes, puree, water, olive oil, cream, chopped onion, garlic and spices. Carrots and courgette cut into julienne. In a baking try mix pasta, courgette and carrots. Pour the tomato sauce into the try. Pasta and vegetables must be covered with liquid. Cover the tray with aluminum foil and bake in an oven preheated to 200C for about 20 min. After that time remove the foil and cover pasta with grated oscypek cheese. Bake for another 15 minutes until chesse is melted and gold. Bon appétit!



Pieczony Makaron Fusoli

Składniki:
250g Makaronu Fusoli
1 Puszka Krojonych Pomidorów
½ szklanki Puree Pomidorowego
½ szklanki Wody
5 łyżek Oliwy z Oliwek
3 łyżek Śmietany
1 Cebula
1 ząbek Czosnku
1 łyżka Brązowego Cukru
Suszona Bazylia
Suszony Tymianek
Suszone Papryczki Chilli
Pieprz Czarny
2 Marchewki
1 Kabaczek
Oscypek
Świeża Bazylia

Wymieszaj razem pomidory, puree, wodę, oliwę, śmietanę, posiekaną cebulę, czosnek i przyprawy. Marchew i kabaczki pokrój w słupki i wymieszaj razem z makaronu. W foremce do pieczenia umieść makaron z warzywami i zalej sosem tak, aby płyn całkowicie przykrył wszystkie składniki. Foremkę przykryj folią aluminiową i piecz w piekarniku rozgrzanym to temp. 200C przez ok. 20 min. Po tym czasie zdejmij folię, makaron posyp potartym oscypkiem i piecz przez kolejne 15 min. do momentu, aż ser roztopi się i zarumieni. Udekoruj świeżą bazylią. Smacznego!

Sautted Saffron Chantarelle Mushrooms



Sautted Saffron Chantarelle Mushrooms

Ingredients:
Chantarelle Mushrooms
Cashews
Garlic
Shallots
Saffron
Olive oil
Salt

Wash the mushrooms. Chop one garlic clove and shallots and into heated olive oil. Add a pinch of saffron and fry for 1 minute. Now add the mushrooms and stir together for about 10-15 minutes until they soften and become tender. Crushe cashews and add them into fryin pan. Season with salt. It is a great accompaniment to every pasta or salad. Bon appétit!




Smażone Kurki z Szafranem

Składniki:
Kurki
Czosnek
Szalotki
Szafran
Orzechy nerkowca
Oliwa z oliwek
Sól

Umyj kurki. Na rozgrzanej oliwie podsmaż posiekany czosnek i szalotki. Dodaj grzyby i szafran. Smaż razem przez ok. 10-15 min. do momentu, aż grzyby zmiękną. Dodaj zmiażdżone orzeszki i przypraw solą. Tak przygotowane kurki są doskonałym dodatkiem do każdego makaronu lub sałaty. Smacznego!

Grilled Oscypek Cheese with Maple Syrup and Sautted Beans



Grilled Oscypek with Maple Syrup and Sautted Yellow Beans

Ingredients:
Oscypek
Yellow Beans
Garlic clove
Shallots
Maple Syrup
Olive Oil
Lemon juice
Salt

Cook the beans. Chop a garlic and shallots and transfer them on to frying pan with heated olive oil. Stir them for about 1 minute. Add cooked beans and stir together for a moment. Slice oscypek and grill it on the grilling pan until soften. Place beans and slices of cheese on plates and sprinkle with maple syrup and lemon juice. Bon appétit!




Grillowany Oscypek z Syropem Klonowym i Smażoną Fasolką

Składniki:
Oscypek
Fasolka szparagowa
Szalotka
Ząbek czosnku
Syrop klonowy
Oliwa z oliwek
Sok z cytryny
Sól

Fasolkę obierz i ugotuj. Czosnek i szalotki drobno posiekaj i podsmaż na patelni z rozgrzaną oliwą. Dodaj ugotowaną fasolkę i smaż razem przez chwilę. Oscypka pokrój w plasterki i grilluj na patelni grillowanej, aż zmięknie. Na talerzach ułóż fasolkę i oscypki. Skrop syropem klonowym i sokiem z cytryny. Bon appetit!