8 maja 2010

#11 - Pizza Marinara (Prawns Courgette Basil Pesto Pizza & Mussels Gorgonzola Pickled Pumpkin Pizza)


Pizza Base

Ingredients:
500g flour
70g yeast
Warm water
Olive oil
Salt

Sieve flour and add crumbled yeast and salt into it. Mix with a hand. Than add some water and a generous splash of olive oil. Knead together until all the ingredients are combined together and elastic. Leave to rest for about 40min. Now the dough doubled it’s size. Sprinkle with flour your working surface and pin it out using a roller. Dough should be elastic.




Topping

Prawn Courgette and Basil Pesto Pizza


Ingredients:
Mozzarella
Tomato puree
Prawns
Grilled courgette
Basil pesto
Parmesan

Spread tomatoes puree on your dough and covered with the rest of ingredients. Bake for about 15min. in an oven preheated to 250C temperature.


Mussels Gorgonzola and Pickled Pumpkin Pizza

Ingredients:
Mozzarella
Tomato puree
Cooked mussels
Gorgonzola
Pickled pumpkin
Parmesan
Dill

Make it exactly as above. Just sprinkle your pizza with freshly chopped dill when it is baked.
Enjoy!!!




Ciasto

Składniki:
500g mąki
70 g drożdży
Ciepła woda
Oliwa z oliwek
Sól

Mąkę przesiej przez sito, dodaj pokruszone drożdże oraz sól. Dolej trochę wody i oliwy. Ugniataj razem, aż wszystkie składniki się ze sobą połączoną, a ciasto będzie elastyczne. Pozostaw ciasto do wyrośnięcia na około 40min. Ciasto podwoi swoją objętość. Podsyp mąką blat i rozwałkuj ciasto na cienki lub nieco grubszy spód. Ciasto powinno być elastyczne.

Pizza z krewetkami grillowaną cukinią i pesto z bazylii

Składniki:
Mozzarella
Sos pomidorowy
Krewetki
Grillowana cukinia
Pesto z bazylii
Parmezan

Rozsmaruj sos pomidorowy na cieście i ułóż na nim wszystkie składniki. Pamiętajcie, że nie można ułożyć zbyt wielu składników na cieście ponieważ nie wyrośnie. W tym wypadku dużo nie oznacza lepiej! Piec około 15 minut. w piekarniku rozgrzanym do temperatury 250C.

Pizza z małżami gorgonzolą i dynią marynowaną

Mozzarella
Przecier pomidorowy
Gotowane małże
Gorgonzola
Dynia marynowana
Parmezan
Koper

Dokładnie tak, jak powyżej. Po upieczeniu, pizzę posypcie świeżo posiekanym koperkiem. Smacznego!