weekendwkuchni.pl

Strony

  • Strona główna
  • Podróże / Travels
  • BIO
  • Kontakt/ Contact

23 kwietnia 2011

Happy Easter!!!


t.skorupa; kredka akwarelowa
Autor: Unknown o 02:07 4 komentarze:
Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w XUdostępnij w usłudze FacebookUdostępnij w serwisie Pinterest
Nowsze posty Starsze posty Strona główna
Subskrybuj: Posty (Atom)
free counters

O mnie

Wyświetl mój pełny profil

Popularne posty

  • Million Dollar Tomato Sauce
    Pieczony sos pomidorowy za milion dolarów 4 porcje Składniki: 6 dojrzałych pomidorów 2 średnie cebule 2-3 nieobrane ząbki czosnku 3-4...
  • O SOLE MIO! Gotuj, jedz, śpiewaj... [Cook, eat, sing...]
    Spaghetti Gondoliera 3-4 porcje Składniki: 500g makaronu spaghetti 7-9 łyżek oliwy z oliwek 1 cebula 2 łodygi selera nacioweg...
  • Symbol Życia na Okrągło [Round Life's Symbol]
    Omlet Klasyczny 2-3 porcje Składniki: 6 jajek 1 łyżka masła lub 3-4 łyżki oliwy z oliwek Sól, biały pieprz Jajka rozbij do miski, ...

foodieblogroll

Etykiety

  • dania główne (35)
  • desery (5)
  • dodatki (11)
  • kanapki (15)
  • makarony (13)
  • mięso (21)
  • owoce morza (5)
  • pizza (4)
  • przystawki (44)
  • sałatki (12)
  • śniadanie (1)
  • wegańskie (6)
  • wegetariańskie (34)
  • wypieki (10)
  • zupy (9)

Moja lista blogów

  • A Feast for the Eyes
    Sourdough Discard Cinnamon Raisin Bread - This Cinnamon Raisin Bread recipe uses sourdough discard to bake a tender loaf of bread, loaded with a cinnamon swirl and plenty of raisins. We enjoy it ...
    2 dni temu
  • 101 Cookbooks
    Creamed Corn - A creamed corn recipe passed to my dad from his mother. It uses the 2-2-1 method with fresh corn, milk, butter, and a bit of flour. If you have two ears ...
    6 dni temu
  • smitten kitchen
    slushy paper plane - A few years ago, Alex and I started batching cocktails and keeping them in the freezer. Batching may sound fancy and professional but at most we were par...
    1 tydzień temu
  • Cookin' Canuck
    Paprika Chicken & Corn Salad - This chicken and corn salad is bringing all the Southwest vibes—tender baked chicken, juicy corn, black beans, and crisp greens, all topped with a citrus...
    4 tygodnie temu
  • Akademia Kulinarna - Blog Szefów Kuchni
    Pieczony łosoś ze szparagami w cytrynowym sosie holenderskim – przepis - Spis treści Doskonałe połączenie – pieczony łosoś ze szparagami w sosie holenderskim Pieczony łosoś ze szparagami w sosie holenderskim to klasyczne połącze...
    5 tygodni temu
  • Na talerzu
    Ciasto z ananasem - *Składniki na biszkopt:* - 6 jajek - 1 szklanka mąki ziemniaczanej - 1/2 szklanki mąki pszennej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 i 1...
    3 miesiące temu
  • Kuchnia nad Atlantykiem
    Pudding z semoliny i mleka kokosowego - Pudding najpierw krótko gotowany, a potem zapiekany, o korzeniach gdzieś w południowej Azji, na co wskazuje użycie mleka kokosowego i semoliny (która jes...
    2 lata temu
  • Minta Eats
    Grillowane szparagi z truskawkami i estragonem - To będzie kolejny odicnek serialu o szparagach. Tym razem – mój ulubiony bohater późnego maja spotyka moje ulubione zioło. Estragon to jedno z moich ulubio...
    3 lata temu
  • Waniliowa Chmurka
    Mazurek z orzechami, bezą i powidłami śliwkowymi - Ten mazurek to prawdziwy bestseller wśród ciast wielkanocnych. Pomiędzy kruchutkim , orzechowym ciastem a bezą skryły się domowe powidła śliwkowe. Nic ...
    3 lata temu
  • kalejdoskop kulinarny
    Wesolych Swiat! Citronelli - wloskie ciasteczka cytrynowe. - To juz ostatni przepis na blogu przed Swietami. Oczywiscie kolejny przepis na ciasteczka :) Kruche, slodko-kwasne wloskie ciasteczka ze skorka cytrynowa ...
    5 lat temu
  • Trufla
    Prezentownik 2019 - książki - Pierwszy tydzień grudnia, zbliża się czas kupowania prezentów pod choinkę, a książki wciąż są najwyżej na mojej liście prezentów idealnych, najwyższa wi...
    5 lat temu
  • Seasaltwithfood
    Deep-Fried Vegetable Spring Rolls (popiah Goreng) - These are deep-fried vegetable spring rolls, also known as Popiah Goreng in Malaysia. They are crispy and delicious. Deep-Fried Vegetable Spring Rolls I...
    6 lat temu
  • Hollow Legs
    Fried Rice with Wild Garlic Kimchi - H-hello? Is this thing on? I'm slightly over-come with nostalgia, logging back in to this. Writing has taken something of a nose-dive since I was seduce...
    6 lat temu
  • Crust&Dust - blog kulinarny
    Czy krowie mleko jest złe? KONKURS - *Podobnie jak pszenica i gluten, mleko zaczyna wzbudzać wiele kontrowersji - bo nie jest tolerowane przez nasz organizm, bo wcale nie zawiera dużo białka, ...
    6 lat temu
  • Closet Cooking
    Cold Brewed Iced Tea - [image: Cold Brewed Iced Tea] Easy peasy, 5 minute, overnight, cold brewed iced tea that's perfect for hot summer days! Cold brewed coffee has been all the...
    6 lat temu
  • pieprz czy wanilia blog kulinarny
    Czekoladowy torcik musowy na piernikowym spodzie - Gdy sierpień macha na pożegnanie, a dzieci już za chwilę odświętnie pomaszerują do szkoły – to jest ten moment, gdy zamykam za sobą drzwi z letnim rozdz...
    7 lat temu
  • Passionate Eater
    So ... A Funny Thing Happened ... - I finally bit the bullet and joined Instagram this year. I am so technologically behind that I missed out on the usernames "passionateeater" and "passionat...
    7 lat temu
  • jaki-taki
    - Camping by the Lake, acrylic on mdf board Shortlisted for the Royal Academy of Art's Summer Exhibition 2017
    8 lat temu
  • pretty pleasure.
    zmiany - znowu?! - Dziś wracam do "wnętrzarskich korzeni". Zanim pojawili się Chłopcy i zmieniło się moje życie to właśnie takich postów było tu najwięcej - zdjęcia naszego m...
    8 lat temu
  • przypraw mnie
    O diecie, poście i Wielkim Poście I Koktajl z młodym jęczmieniem I - Kościół zanurzony w mroku, zbiegiem czasu kolejne stacje zostają podświetlane, wierni dość smętnie śpiewają *któryś za nas cierpiał rany, Jezu Chryste zm...
    8 lat temu
  • addio pomidory
    Cytrynowe, serowe minipączki z kardamonem. - Kochani! Kilka dni temu Addio skończyło 7 lat. Całkiem fajny jubileusz, prawda? Jedni idą w tym wieku do szkoły, ja postanowiłam wygląd Addio odświeżyć ...
    8 lat temu
  • ZMYSŁY W KUCHNI
    Pożywny wege lunch - sałatka ze szpinaku, sera halloumi i batatów - To na dziś szybka propozycja na lunch, czy lekki obiad/kolację, mieliśmy to dosłownie wczoraj, a że dar boży padł na twarz bardzo wcześnie po aktywnym dn...
    9 lat temu
  • Stoliczku, nakryj się!
    Kruche, ze śliwkami i z rumem - *To dla dorosłych!* Ileż to razy dziecko słyszało to przy stole, ileż to razy gapiąc się z innymi dziećmi na wystawy dziecko samo powtarzało: *To dla doro...
    9 lat temu
  • ..asieja ♥
    niedźwiedzie w ostatni dzień roku - od czasu do czasu każdemu zdarzy się jakiś sentymentalny gniot. można się wzbraniać, odsuwać od siebie każdą uporczywą myśl o podsumowaniach, planach, wy...
    9 lat temu
  • Na Grabinie
    Świątecznej krzątaniny czas :) - *Pięć dni do Wigilii to już dobry czas na kilka kuchennych przygotowań. W moim kalendarzu plan na ten weekend jest następujący: * **dziś nastawiłam zakw...
    9 lat temu
  • Around the kitchen table...
    Do zobaczenia! - Drodzy Czytelnicy, Jest mi bardzo ciężko i smutno, gdy to piszę, ale muszę przestać oszukiwać siebie i przede wszystkim Was. Dzisiaj oficjalnie zawieszam ...
    9 lat temu
  • kuchnia pod wulkanem
    Danubio, czyli drozdzowe buchty ze slonym nadzieniem - *Danubio* - Dunaj. *Danubio*, nazywany rowniez *torta a pizzico* (tort do uszczypywania), jest tradycyjnym neapolitanskim wypiekiem. Bardzo czesto podaw...
    9 lat temu
  • Mildred's Vegetarian Recipes
    Puy lentil salad - Another great recipe from our cook book to keep you busy over the bank holiday weekend, perfect for a bank holiday Sunday BBQ (weather permitting). Enjoy...
    9 lat temu
  • eat after reading
    Umarł blog niech żyje blog! - Jak nietrudno zauważyć blog umarł śmiercią naturalną lub jak kto woli zawiesił działalność na czas bliżej nieokreślony. Powód jest bardzo prosty, jestem b...
    9 lat temu
  • Kuchnia Agaty
    Новые машины из The Crew представили в действии - Компания Ubisoft решила, что лучше один раз увидеть, чем сто раз услышать. Представленный ниже видеоролик все дополнительные машины к сетевой гонке. Первы...
    10 lat temu
  • Na kruchym spodzie
    A co do pudełka? Słone ciasto z różnościami - Nie stanęłam jak dotąd przed problemem jak wykarmić niejadka. I patrząc na błysk w oku pędraka na widok produktów spożywczych, nic nie wskazuje na to, ż...
    10 lat temu
  • White Plate
    Zupa z kukurydzy, ziemniaków i jabłek - Jeszcze wczoraj były upały, a ja zamykałam w domu okna przed żarem. Dziś przez te same okna nad ranem wpada chłód, a ja budzę się z chrypką. Wielkimi kr...
    10 lat temu
  • Ooh, Look...
    London Eats more: Christopher's Grill - I have a List of things to Do and Places to Visit in London. It has hot restaurants, cool shopping districts, hip markets, top shows and events. But it a...
    10 lat temu
  • Frosted!
    Lemon Cupcakes with Lemon Curd Filling and Fresh Raspberry Buttercream - Nothing says summer to me more than citrus and fresh berries. My favorite combination being lemon and raspberries or lime and raspberries. I absolutely...
    10 lat temu
  • Sushi Zushi
    NOWE DANIA - *Jednym z nowych dań w naszym menu jest: * *Sake teriyaki – łosoś marynowany w sosie teriyaki **podawany z konfiturą z fenkuła i * *duszoną kapustą Bok Cho...
    11 lat temu
  • Tasty Colours
    Polish Farmer's Cheeses: New Trend and Quality - *Krakó Slow Wine* is a wine bar and wine shop which opened a couple of months ago in the ex-industrial part of Kraków called *Zabłocie.* The area, wher...
    11 lat temu
  • Pracownia Wypieków
    Precle - Przepis na PRECLE
    11 lat temu
  • Japońska Kuchnia Karoliny
    Kurczak z kapustą w aromatycznym sosie - 鶏胸肉とキャベツ炒め Sezon na młodą kapustę w pełni, więc grzechem byłoby tego nie wykorzystać. Ja postanowiłam usmażyć kapustę z kurczakiem. Brzmi mało ciekawie, al...
    11 lat temu
  • Food Haven czyli Przystanek Jedzenie
    ... - Śnieg. Herbata. Świeczka. Odkładam przeczytaną książkę, wyłączam światło i wsłuchuję się w swoje myśli.
    12 lat temu
  • weekend w kuchni
    Million Dollar Tomato Sauce - *Pieczony sos pomidorowy za milion dolarów* *4 porcje* Składniki: 6 dojrzałych pomidorów 2 średnie cebule 2-3 nieobrane ząbki czosnku 3-4 łyżki oliwy z oliw...
    12 lat temu
  • Lawendowy Dom..od kuchni
    Dzień Dziecka? Przez cały rok! Wielka przeprowadzka. - W ten szczególny dzień chcę Was, Drodzy Czytelnicy serdecznie zaprosić do nowego/starego Lawendowego Domu. Czuję się jak po wielkiej przeprowadzce. Jeszcze...
    13 lat temu
  • Kitchen Unplugged
    Sushi Roll Easter Baskets - [image: sushi] Sushi is not only delicious, but healthy, low in fat, high in fiber from fresh vegetables and rich in minerals from seaweeds. My 11 year-ol...
    13 lat temu
  • crispywaffle
    Classic boiled-milk frosting - My go-to frosting is usually Swiss meringue buttercream. (You can find evidence of it here and here.) I dislike American buttercream, which is the typical ...
    13 lat temu
  • The Food Fluffer
    That's My Chicken! - It is pretty big, so I am thinking that you might have seen "my chicken". The one used in print ads, tv commercials and large billboards for the Food Netw...
    13 lat temu
  • Cooking Empire
    Na jagody...Malinowo-jagodowe-czekoladowe tartaletki - "Po co szukać jagód w lesie, skoro można iść na rynek i kupić??" Takie stwierdzenie słyszałem w swoim życiu nie raz.. Efekt? Nigdy w życiu nie byłem 'na ...
    13 lat temu
  • Kuchnia Szczęścia
    Pożegnanie na gorąco. - Ponieważ Durszlak przestał już działać, nie ma sensu czekać na aktualizację, by mój nowy kątek pojawiał się w jego widgecie. Dlatego w najbliższym czasie Ku...
    14 lat temu
  • My best food
    Kasztanki... czyli kandyzowane kasztany;) - Dzis pograze sie pewnie zupelnie ;) Bo jesli upieczenie do zdjecia kakaowego chleba, ktory robi sie raz dwa, wcale nie wydaje mi sie takim szelenstwem, t...
    14 lat temu
  • seven spoons recipes
    - Hello! If you are following this page (seven spoons recipes), I just wanted to let you know that I've moved this section on my new site. You can find it at...
    15 lat temu
  • PALCE LIZAC !
    Nieformalna kolacja al fresco - Nieformalne spotkania z przyjaciolmi naleza do czystych przyjemnosci, zwlaszcza ze zwykle odbywaja sie one w ogrodzie i ... co wazniejsze, moj maz zamienia...
    17 lat temu
  • ::Mój kuchenny Świat::
    -
  • Tracey's Culinary Adventures
    -
  • The Good Mood Food Blog- Donal Skehan
    -
  • Kuba pichci
    -
  • Wybieramy Blog Roku 2010
    -
  • 5 Star Foodie Culinary Adventures
    -
  • cafe fusion
    -
  • peggykombinera
    -
  • Food around me
    -

Obserwatorzy

Archiwum bloga

  • ►  2012 (8)
    • ►  listopada (1)
      • ►  lis 06 (1)
    • ►  kwietnia (2)
      • ►  kwi 24 (1)
      • ►  kwi 06 (1)
    • ►  marca (2)
      • ►  mar 26 (1)
      • ►  mar 06 (1)
    • ►  stycznia (3)
      • ►  sty 31 (1)
      • ►  sty 25 (1)
      • ►  sty 09 (1)
  • ▼  2011 (20)
    • ►  grudnia (2)
      • ►  gru 11 (1)
      • ►  gru 05 (1)
    • ►  listopada (2)
      • ►  lis 29 (1)
      • ►  lis 20 (1)
    • ►  października (1)
      • ►  paź 11 (1)
    • ►  września (1)
      • ►  wrz 25 (1)
    • ►  sierpnia (1)
      • ►  sie 13 (1)
    • ►  lipca (3)
      • ►  lip 24 (1)
      • ►  lip 10 (1)
      • ►  lip 03 (1)
    • ►  czerwca (1)
      • ►  cze 15 (1)
    • ►  maja (2)
      • ►  maj 29 (1)
      • ►  maj 07 (1)
    • ▼  kwietnia (2)
      • ▼  kwi 23 (1)
        • Happy Easter!!!
      • ►  kwi 11 (1)
    • ►  marca (1)
      • ►  mar 21 (1)
    • ►  lutego (1)
      • ►  lut 09 (1)
    • ►  stycznia (3)
      • ►  sty 16 (1)
      • ►  sty 09 (1)
      • ►  sty 02 (1)
  • ►  2010 (88)
    • ►  grudnia (6)
      • ►  gru 30 (1)
      • ►  gru 19 (1)
      • ►  gru 13 (1)
      • ►  gru 09 (1)
      • ►  gru 05 (1)
      • ►  gru 02 (1)
    • ►  listopada (6)
      • ►  lis 29 (1)
      • ►  lis 21 (1)
      • ►  lis 13 (1)
      • ►  lis 07 (2)
      • ►  lis 01 (1)
    • ►  października (2)
      • ►  paź 27 (1)
      • ►  paź 24 (1)
    • ►  września (2)
      • ►  wrz 30 (1)
      • ►  wrz 27 (1)
    • ►  sierpnia (3)
      • ►  sie 23 (1)
      • ►  sie 17 (1)
      • ►  sie 10 (1)
    • ►  lipca (6)
      • ►  lip 21 (2)
      • ►  lip 18 (3)
      • ►  lip 17 (1)
    • ►  czerwca (10)
      • ►  cze 28 (1)
      • ►  cze 26 (2)
      • ►  cze 22 (1)
      • ►  cze 16 (1)
      • ►  cze 15 (2)
      • ►  cze 08 (1)
      • ►  cze 07 (1)
      • ►  cze 04 (1)
    • ►  maja (19)
      • ►  maj 30 (2)
      • ►  maj 23 (3)
      • ►  maj 22 (1)
      • ►  maj 21 (1)
      • ►  maj 15 (2)
      • ►  maj 13 (1)
      • ►  maj 12 (2)
      • ►  maj 09 (1)
      • ►  maj 08 (1)
      • ►  maj 03 (4)
      • ►  maj 01 (1)
    • ►  kwietnia (15)
      • ►  kwi 28 (2)
      • ►  kwi 27 (2)
      • ►  kwi 24 (3)
      • ►  kwi 23 (2)
      • ►  kwi 18 (1)
      • ►  kwi 17 (2)
      • ►  kwi 16 (1)
      • ►  kwi 10 (2)
    • ►  marca (11)
      • ►  mar 28 (3)
      • ►  mar 27 (1)
      • ►  mar 25 (2)
      • ►  mar 21 (3)
      • ►  mar 06 (1)
      • ►  mar 01 (1)
    • ►  lutego (8)
      • ►  lut 28 (1)
      • ►  lut 27 (1)
      • ►  lut 23 (1)
      • ►  lut 20 (1)
      • ►  lut 19 (1)
      • ►  lut 17 (1)
      • ►  lut 16 (1)
      • ►  lut 15 (1)
© COPYRIGHT Prawa autorskie zastrzeżone. Treść bloga jest moją własnością.. Motyw Prosty. Obsługiwane przez usługę Blogger.