26 czerwca 2010

My Favourite Caesar



Tomasz' Caesars Salad

Ingredients:
Romaine Lettuce
Grilled Chicken Breast
Chanterelle Mushrooms
Pecorino Romano Cheese

Caesars Dressing

Ingredients:
2 egg yolks
1 tbsp vinegar
1 tbsp grated Pecorino
5 tbsp olive oil
1 garlic clove
Pinch of nutmeg
Black pepper
Salt

Beat egg yolks in a water both. Add Pecorino, spices, vinegar and beat it energetically slowly adding olive oil. The sauce is not the easiest one or saying it differently I am not the master.
Pour the sauce all over lettuce, sliced chicken, sautéed mushrooms and decorated generously with shaved Pecorino. Bon appétit!

Mój ulubiony Cezar

Sałata rzymska
Grillowana pierś kurczaka
Kurki
Ser Pecorino Romano

Sos Cezara:
2 żółtka
1 łyżka potartego Pecorino
1 łyżka octu
5 łyżek oliwy z oliwek
Ząbek czosnku
Szczypta gałki muszkatołowej
Pieprz
Sól

Żółtka jaj ubij w kąpieli wodnej. Dodaj ocet, czosnek, przyprawy, ser i mieszaj energicznie powoli dolewając oliwę. Sos jest pyszny, ale przyznam, że czasami mam problemy z jego przygotowaniem. Tym razem udało się. Sosem polej sałatę, pokrojonego kurczaka, usmażone na oliwie kurki. Całość udekoruj płatkami Pecorino. Mniam Mniam!

Around the World via Slovakia Greece Korea




Smazeny Syr with Kimchi and Tzatziki

Smazeny Syr
Ingredients:
3 Thick slices of Gouda Cheese
Bread crumbs
2 Eggs
Oil

Kimchi
Ingredients:
1 Sachet of ready Kimchi marinate
2 tbsp Tomato puree
2tbsp Oil
4 tbsp Water
1 Cabbage

Tzatziki
Ingredients:
2 Medium cucumbers
1 cup Greek yoghurt
Dill
Salt

Add Kimchi paste into boiling water with tomato puree and oil. Bring it to boiling and keep it on fire for about 5 minutes. Slice thinly cabbage and mix it with Kimchi marinate. Cool it down in frigde.
Slice cucumbers and mix them with yohurt. Add chopped dill and salt.
Cheese slices cover in beaten eggs and breadcrumbs. Deep fry them in hot oil. Fried cheese serve with Kimchi and tzatzaki.
The dish is a great combination of creamy and salty cheese, spicy and crunchy cabbage and also refreshing tzatziki. Must try! Bon appétit!

Smazeny Syr z Kimchi i Tzatziki

Smazeny Syr
Składniki:
3 grube plastry sera Gouda
Bułka tarta
2 jajka
Olej

Kimchi
Składniki:
1 saszetka gotowej marynaty Kimchi
2 łyżki przecieru pomidorowego
2 łyżki oleju
4 łyżki wody
1 kapusta

Tzatziki
Składniki:
2 średnie ogórki
1 kubek greckiego jogurtu
Koper
Sól

Dodaj Kimchi do gotującej się wody z puree z pomidorów i olejem. Doprowadź ją do wrzenia i pozostaw na ogniu przez około 5 minut. Pokrój kapustę i wymieszaj z marynatą Kimchi marynaty. Schłódź w lodówce.
Ogórki pokrój i wymieszać z jogurtem. Dodaj posiekany koperek i sól.
Plastry sera obtocz w jajku i bułce tartej. Smaż je na gorącym oleju. Smażony ser podawaj Kimchi oraz tzatzaki.
Danie jest doskonałym połączeniem kremowego i słonego sera z ostrą kapustą i odświeżającymi tzatzikami. Koniecznie spróbuj! Smacznego!