Sautted Saffron Chantarelle Mushrooms
Ingredients:
Chantarelle Mushrooms
Cashews
Garlic
Shallots
Saffron
Olive oil
Salt
Wash the mushrooms. Chop one garlic clove and shallots and into heated olive oil. Add a pinch of saffron and fry for 1 minute. Now add the mushrooms and stir together for about 10-15 minutes until they soften and become tender. Crushe cashews and add them into fryin pan. Season with salt. It is a great accompaniment to every pasta or salad. Bon appétit!
Smażone Kurki z Szafranem
Składniki:
Kurki
Czosnek
Szalotki
Szafran
Orzechy nerkowca
Oliwa z oliwek
Sól
Umyj kurki. Na rozgrzanej oliwie podsmaż posiekany czosnek i szalotki. Dodaj grzyby i szafran. Smaż razem przez ok. 10-15 min. do momentu, aż grzyby zmiękną. Dodaj zmiażdżone orzeszki i przypraw solą. Tak przygotowane kurki są doskonałym dodatkiem do każdego makaronu lub sałaty. Smacznego!
oj, na pewno sa. zapisuje.
OdpowiedzUsuńTomku, to wydanie kurek testowałam.
OdpowiedzUsuńwyszło genialnie!
wykorzystałam je jako nadzienie omletów.
btw - mieliśmy się spotkać na weselu Agi...
ściskam!
Chyba zmienię nicka na ILovekurki:))
OdpowiedzUsuńCo zerknę na to zdjęcie to czuję jak mi ślinianki pracują :))