15 czerwca 2010

Tomasz's Broad Beans and Chickpea Curry



This recipe is the simpliest and the most essential curry dish. I combine it with broad beans to add into it a great summer accents.

Tomasz’s Broad Beans and Chickpea Curry
Ingredients:
1 cup Chickpea
1 cup Broad Beans
3 large Onions
3 large Garlic Cloves
2 spoons of shredded Ginger
1 spoon of Cumin
Handful of chopped Coriander Leaves
1 teaspoon of Cinnamon
1 teaspoon of dried Chilli
2 teaspoon of Brown Sugar
1 can of Chopped Tomatoes
Oil
1 spoon of Butter
Salt

Soak the chickpea overnight in water and then cook it. Cook and peel the broad beans.
Chopped onions and simmer on oil until soften. Add chopped garlic and ginger. Add all the spices and stir fry for a few minutes. Next add the tomatoes and coriander. All simmer for about half an hour. Finally stir butter into the curry, add chick pea and broad beans. Serve it with naan breads or have it as it comes. Bon appétit!





Curry z bobem i ciecierzycą

Jest to najprostszy i najbardziej podstawowy przepis na curry jaki znam. Będziecie bardzo zadowoleni!

Składniki:
Szklanka ciecierzycy
Szklanka bobu
3 duże cebule
3 duże ząbki czosnku
2 łyżki startego imbiru
1 łyżka kminu rzymskiego
Garść świeżo posiekanej kolendry
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka suszonego chilli
3 łyżeczki brązowego cukru
Puszka pomidorów w kawałkach
1 łyżka masła
Olej
Sól

Ciecierzycę namoczcie przez noc i ugotujcie w tej samej wodzie. Bób ugotujcie i obierzcie. Posiekaną cebulę uduście na oleju. Dodajcie posiekany czosnek i imbir. Smażcie przez chwilę ze wszystkimi przyprawami. Dodajcie pomidory i kolendrę. Duście razem przez co najmniej pół godziny. Jeśli płynu jest zbyt mało dolejcie trochę wody. Przed końcem dołóżcie ciecierzycę i bób. Gotowe danie podawajcie samo lub jako dodatek. Myślę, że ten aromat Was zadowoli. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz